Wij Doen.

NIEUWLANDER is gespecialiseerd in statushouders en vluchtelingen.

we bieden de volgende diensten aan:

Land Inzicht: Nederland kent de laatste jaren een grote instroom van nieuwe culturen. Grootste groepen zijn uit SyriĆ«, Eritrea en Afghanistan. Leer deze groepen kennen door een van de workshops gegeven door onze ervaringsdeskundige trainers. Door de workshop “Land Inzicht” leert u de doelgroep beter kennen. Het helpt u sneller contact te leggen en gedrag te begrijpen. de workshop bespreekt de volgende zaken:

  • land van herkomst: politieke en sociale situatie
  • vluchtreis
  • communicatie en gedrag
  • onderwijs & opvoeding
  • religie

Er zijn ook speciale thema workshops mogelijk per cultuur over thema’s als seksualiteit, religie, community building en (psychische) gezondheid

Toekomst Visie: We geloven dat verandering ontstaat bij inspiratie. Het startpunt van onze trainingen is altijd: het belang van de deelnemer. Nieuwlander is gespecialiseerd in trainingen aan nieuwkomers. De training “Toekomst Visie” is speciaal gericht op activatie van dromen en doelen. Hierbij maken we een realistisch stappenplan en rolmodellen inspireren deelnemers door het delen van hun eigen reis. Deelnemers kiezen zelf een werkomgeving die ze willen bezoeken. De opvolging van het Toekomst word geborgd door vrijwillige coaches in te zetten en professionele dienstverleners te betrekken. Er zijn ook thema gerichte trainingen mogelijk over gezondheid, weerbaarheid en regelgeving

Advies: Wij hebben ons gespecialiseerd in vraagstukken met betrekking tot Nieuwkomers. Nieuwkomers is voor ons een verzamelnaam voor asielzoekers, vluchtelingen en statushouders. Wij adviseren bij beleidsvorming, maar bieden ook bemiddeling als plan en realiteit elkaar niet ontmoeten. Onze meertalige adviseurs hebben zowel inhoudelijke als culturele kennis. We gaan in gesprek met de doelgroep en weten verband te leggen met Nederlandse regelgeving en organisatie. Uiteindelijk liggen de belangen zelden ver uit elkaar.

Begeleiding: Op verzoek kunnen wij persoonlijke begeleiding bieden aan individuen, gezinnen en of groepen. Voor diverse gemeentes hebben wij minderjarige vluchtelingen begeleidt en gezinnen begeleidt bij moeizame herenigingen. Onze begeleiders zijn ervaren meertalige welzijnswerkers.