Wij Doen.

NIEUWLANDER is gespecialiseerd in statushouders en vluchtelingen.

we bieden de volgende diensten aan:

Voor Professionals

Cultuur Inzicht Workshops: werken met nieuwkomers

Nederland kent de laatste jaren een grote instroom van nieuwe culturen. Grootste groepen zijn uit Syrië, Eritrea en Afghanistan. Leer deze groepen kennen door een van de workshops gegeven door onze ervaringsdeskundige trainers. Door de workshop “Land Inzicht” leert u de doelgroep beter kennen. Het helpt u sneller contact te leggen en gedrag te begrijpen. de workshop bespreekt de volgende zaken:

  • land van herkomst: politieke en sociale situatie
  • vluchtreis
  • communicatie en gedrag
  • onderwijs & opvoeding
  • religie

Er zijn ook speciale thema workshops mogelijk per cultuur over thema’s als seksualiteit, religie, community building en (psychische) gezondheid

Advies: Wij hebben ons gespecialiseerd in vraagstukken met betrekking tot Nieuwkomers. Nieuwkomers is voor ons een verzamelnaam voor asielzoekers, vluchtelingen en statushouders. Wij adviseren bij beleidsvorming, maar bieden ook bemiddeling als plan en realiteit elkaar niet ontmoeten. Onze meertalige adviseurs hebben zowel inhoudelijke als culturele kennis. We gaan in gesprek met de doelgroep en weten verband te leggen met Nederlandse regelgeving en organisatie. Uiteindelijk liggen de belangen zelden ver uit elkaar.

Voor Nieuwkomers

Begeleiding (WMO)

Individuele of gezinsbegeleiding, waarbij ondersteuning is op diverse leefgebieden. We helpen mensen op het gebied van financiële administratie, sociaal netwerkversterking, toekomstplanning en dagindeling. Daarnaast kunnen we bemiddelen en adviseren bij complexe casuïstiek. Bijzonder aan Nieuwlander is dat we werken met meertalige begeleiders.

We kunnen begeleiders inzetten op basis van directe aanstelling vanuit de gemeente of in sommige situaties via een onderaannemerschap.

vraag meer informatie: info@nieuwlander.nl

Toekomst Visie WERK:  De training “Toekomst Visie” is speciaal gericht op activatie richting werk en onderwijs. Hierbij maken we een realistisch NL Toekomstplan met concrete stappen en doelen. We zetten rolmodellen in om deelnemers te inspireren door het delen van hun eigen reis. Onderdelen van de Toekomstvisie:

  • 12 weken training met NL Toekomstplan/ Pitch en Adviesrapport als resultaat
  • Individuele assessment en toets (optioneel)
  • Bemiddeling naar betaald werk/ stage/ vrijwilligerswerk (optioneel)
  • Jobcoaching als nazorg en borging (optioneel)
  • Extra: voorlichting aan werkgevers en stakeholders via Cultuur Inzicht workshop

in sommige gemeentes hebben we ToekomstVisie aangeboden in samenwerking met lokale vrijwilligersorganisaties die dan vrijwillige buddies leveren. Dit werkt versterkend en zorgt voor een lokaal netwerk.

meer informatie: info@nieuwlander.nl

VCA Arabisch en Tigrinya

Voor nieuwkomers biedt werk in de technische en bouwsector uitstekende mogelijkheden. Echter vraagt deze sector VCA basis als opleiding. Dit vormt vaak een toegangsdrempel. wij bieden VCA opleidingen om deze drempel te verwijderen. Dit kan in Nederlands, Arabisch en Tigrinya. In de laatste taal is er geen examenmogelijkheid, maar de les wordt tweetalig gegeven met hogere slagingskans. Alle lessen worden door ervaren tweetalige trainers verzorgd.

meer informatie: vca@nieuwlander.nl

Jobcoaching

Tijdens het proces richting werk zijn er risico’s op afbreuk door onbegrip tussen werkgever en werknemer. Wij bieden meertalige jobcoaches die nieuwe werknemers kunnen begeleiden tijdens hun eerste maanden op de werkvloer. Dit zorgt voor meer begrip en minder uitval.

meer informatie: info@nieuwlander.nl