Wij zijn.

NIEUWLANDER is een collectief van ervaringsdeskundige trainers. Wij trainen dienstverleners en nieuwkomers. Het unieke is dat onze trainers meertalig zijn en zelf een vluchtelingachtergrond hebben. Daarnaast zijn de trainers goed opgeleid en hebben ruime ervaring op het gebied van beleid en organisatie. Hierdoor kunnen we snel contact leggen en tot de kern komen.

Binyam Andebrhan komt uit Eritrea. Hij heeft rechten gestudeerd. Na zijn studie heeft hij bij VluchtelingenWerk Nederland en in het Welzijn gewerkt. Sinds 2016 werkt hij als zelfstandige trainer en adviseert hij diverse instanties over begeleiding van vluchtelingen.
Gharib Ali is coördinator  bij opvangorganisatie voor AMV’s en heeft ruime ervaring in psycho educatie. Daarnaast geeft hij trainingen over en aan vluchtelingen. Hij is zanger en kunstenaar. Gharib komt uit Syrië.
Samuel Tekeste werkt als zelfstandig adviseur en trainer. Hiervoor was hij manager in het bankwezen. Hij is bestuurder bij diverse organisaties. Samuel komt uit Eritrea.


Marije van der Knaap is theatermaker en actrice en trainer. Ze heeft diverse voorstellingen gemaakt en gespeeld in binnen- en buitenland. Afgelopen jaren veel gewerkt met vluchtelingen en hen doormiddel van theateroefeningen helpen te integeren in de Nederlandse samenleving.